עולם המשכנתאות כולל תחתיו מגוון סוגי הלוואות שניתן לקחת בדרך לרכישת דירת החלומות שלנו. אחת מההלוואות הללו היא הלוואת גישור משכנתא, אותה מקובל לקחת לרוב במקרים בהם אנחנו מעוניינים לרכוש דירה חדשה, ולא להחזיק שני נכסים בבעלותנו. מהי הלוואת גישור משכנתא? ומהם היתרונות והחסרונות של הלוואה זו? כל זאת ועוד במאמר שלפניכם
מה זו הלוואת גישור למשכנתא?
את הלוואת המשכנתא הסטנדרטית כולנו מכירים. בדרך לרכישת דירה משלנו ואחרי שהצלחנו לגייס הון עצמי למשכנתא, נצטרך לקבל את אישור הבנק להלוואת המשכנתא המיוחלת. מלבד הלוואת המשכנתא הסטנדרטית, עולם המשכנתאות כולל תחתיו מגוון הלוואות נוספות, ואחת מהן היא הלוואת גישור למשכנתא.
הלוואת גישור למשכנתא היא הלוואה זמנית הניתנת לתקופה קצרה במיוחד. בתקופת ההלוואה משלמים רק את הריביות של ההלוואה, ובסוף תקופת ההלוואה יש להחזיר את מלוא סכום ההלוואה (הקרן).
באילו מקרים מקובל לקחת הלוואת גישור למשכנתא?
הלוואת גישור למשכנתא מקובל לקחת בדרך כלל במקרים בהם יש בעלי דירה שמעוניינים להשתדרג ולרכוש דירה חדשה. לעיתים קורה, כי לוחות הזמנים שבין מכירת הנכס הקיים ורכישת הנכס החדש, אינם חופפים זה לזה. בכדי לגשר על פערי הזמנים הללו, הרוכשים פונים לקבלת הלוואת גישור לתקופה קצרה, באופן שיאפשר להם להיכנס לדירתם החדשה, ובמקביל להמשיך להניע את תהליך מכירת הדירה הישנה שלהם.
מהם המאפיינים העיקריים של הלוואת גישור משכנתא?
בדומה להלוואות ייחודיות כמו הלוואות סולו, גם להלוואות גישור משכנתא ישנם מאפיינים ייחודיים כדוגמת:
- ריביות גבוהות- מאחר ומדובר בהלוואה קצרת מועד, הבנקים נוטים לתמחר את הלוואת הגישור בריביות גבוהות יותר בהשוואה להלוואת משכנתא סטנדרטית.
- מסלולים ייחודיים- בהלוואות גישור משכנתא ניתן למצוא מסלולים שלא קיימים במשכנתא רגילה, כמו למשל האפשרות לקחת יותר מ – 33% פריים.
- תקופת ההלוואה- הלוואת הגישור ניתנת לתקופה קצרה, שאינה עולה לרוב על יותר מ-3-2 שנים.
הלוואת גישור משכנתא – יתרונות וחסרונות
אחד היתרונות המובהקים שיש להלוואת גישור משכנתא היא מרווח הנשימה שההלוואה נותנת למוכרים עד להשלמת עסקת מכירת הדירה השלנו. הדבר מאפשר לנהל תהליך משא ומתן בראש שקט וללא לחץ מיותר, העלול להביא למכירת הנכס במחיר מופחת. כמו כן, במידה וקיים שיעבוד על הדירה שבבעלותכם, הרי שתהליך הלוואת הגישור הופך לנוח ומהיר בהרבה.
הלוואת גישור משכנתא יכולה להיות פתרון נוח ויעיל עבור הלווים. לצד היתרונות הרבים של הלוואה זו, ניתן למנות גם מספר חסרונות, הנובעים בעיקר מהריביות הגבוהות והליך המשכנתא המורכב, הכולל שמאות, ביטוחים ועדכוני טאבו.
פירעון ההלוואה בתום התקופה – כדאי לדעת
מסלול הפירעון הייחודי של הלוואת המשכנתא דורש מהלווים להחזיר את מלוא הסכום בסיום תקופת ההלוואה הקצרה. במידה והלווים לא מצליחים להחזיר את מלוא הסכום, הרי שעומדות בפניהם מספר אפשרויות:
- לקיחת הלוואה נוספת לכיסוי הלוואת הגישור.
- פנייה אל הבנק בבקשת הארכת מועד פירעון ההלוואה.
- מחזור משכנתא – תהליך בו מחליפים את הלוואת הגישור בהלוואה לכל מטרה.
כיצד לוקחים הלוואת גישור משכנתא?
תהליך לקיחת הלוואת גישור משכנתא מתחיל בפנייה אל הבנק והגשת בקשה לקבלת הלוואה. בבקשה יש לציין את סכום ההלוואה הנדרש, מסלולי ההלוואה המבוקשים והביטחונות שתוכלו להציג. כחלק מתהליך אישור הלוואת גישור משכנתא, תצטרכו לבצע שמאות לנכס ולעשות ביטוח חיים בגובה סכום ההלוואה.
לפני שלוקחים הלוואת גישור משכנתא מומלץ להיעזר בשירותיו של יועץ משכנתא פרטי, שיסייע לכם לחשב את היכולות הכלכליות שלכם, ולהשוות הצעות מבנקים אחרים וכן מגופים חוץ-בנקאיים. כך תוכלו להיות בטוחים שתקבלו את תנאי ההלוואה המשתלמים ביותר.